Elektroniskt bevarande - sambruksprojekt

Senast uppdaterad lördag, 26 oktober 2013 12:53 Publicerad 28 mars 2008
Sambruk är ju på gång med ett nytt projekt med Östen Jonsson, LDB-centrum som projektledare. Projektet handlar om avställning och lagring utan bortre tidsgräns, av uppgifter ur verksamhetssystem i ett elektroniskt arkiv.
Sambruk är ju på gång med ett nytt projekt: Elektroniskt bevarande. En projektgrupp, med representanter från Eskilstuna, Västerås, Norrköping, Uddevalla, Gävle och Falkenberg kommuner och med Östen Jonsson, LDB-centrum som projektledare, har arbetat fram en projektplan. Projektet handlar om avställning och lagring utan bortre tidsgräns, av uppgifter ur verksamhetssystem i ett elektroniskt arkiv.
 
På Sambruks vårmöte den 23-24 april (se www.sambruk.se ) kommer projektplanen att presenteras och diskuteras. Alla intresserade är välkomna att delta i mötet. Projektet beräknas starta i slutet på maj 2008.
 
För vidare information:
 
 
Nils Mossberg, stadsarkivarie i Eskilstuna Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tfn 016-710 29 90 Gunilla Hallqvist,Projektsamordnare Föreningen Sambruk Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn 070- 345 84 40

Mvh

 
Samuel Lindeborg

 

 

http://www1.falkenberg.se/arkiv/Projektplan Elektroniskt bevarande 2008 03 19.pdf