Aktuellt

Senast uppdaterad måndag, 11 november 2013 16:48 Publicerad 16 mars 2010

 

 

HILDEBRANDSPUBAR VARJE MÅNAD

Den första tisdagen i varje månad äger enligt tradition SEHV:s arkivpubar rum. Den 2 oktober från femtiden och framåt ses arkivarier och arkivstudenter på puben Man in the Moon på Tegnérgatan 2 för kollegialt och otvunget umgänge.

 

SKRIVELSE TILL DIK BEMÖTS

SEHV:s skrivelse till DIK för att uppmärksamma på problemen med lönesättning och allmänna villkor för arkivarier hos bemanningsföretagen har tagits emot på största allvar. I förra veckan tog DIK ett styrelsebeslut att lämna förslag till kongressen om att förbundet ska utreda frågan under nästa kongressperiod (tre år).

AAS STÖDER SEHV

Arkivrådet AAS bidrar generöst med att ekonomiskt stödja utgivningen av jubileumsnumret av Den Lille Fascikeln. SEHV tackar för stödet till tryck och distribution av tidningen.

 

HÖSTENS STORA JUBILEUMSFEST PÅ VAN DER NOOTSKA

Hållpunkter inför höstens jubileumsfest:

1) Slutet av augusti: Utskick med inbjudan har sänts ut.

2) 15 september: Sista anmälningsdatum! (Absolut sista p.g.a. att Van der Nootska fr.o.m. 22 september debiterar halva kostnaden). Vi måste då veta exakt antal anmälda!

3) 3-4 november: Sista betalningsdag!

4) 17 november: Jubileumsfesten!

 

DEN LILLE FASCIKELNS JUBILEUMSNUMMER

Kommer i höst! Jubileumsnumret av tidningen kommer vi endast att skicka den till de som har betalat årets medlemsavgift, hedersmedlemmar, studenter (förra och kommande läsåret) samt de som har gjort en insats för föreningen under jubileumsåret. Så du som har glömt medlemsavgiften, skynda dig att betala in 100 kr till vårt PG-konto: 514 460-5

 

JUBILEUMSÅRET - TROTS AVSLAG PÅ FONDANSÖKAN

SEHV fick tyvärr avslag i år på vår ansökan till Ingvar Anderssons fond. Vi kommer trots detta att genomföra planerna för jubileumsåret, inte minst festen på Van der Nootska palatset den 17 november och med ambitionen att tidningen ska komma ut i någon tryckt form, särskilt som vi redan har ett uppbåd av artiklar på gång. Nu mobiliserar vi alla Hildebrandkrafter! Se info i utskick som kommer under veckan!

 

VÅRFEST 2012

Den traditionsenliga vårfesten som arrangeras av årets arkivstudenter i samarbete med SEHV ägde rum den 26 maj i Tolkiensällskapet lokaler på Kungsholmen.

 

NY STYRELSE FÖR SEHV

Vi hälsar våra nya ledamöter i styrelsen välkomna! Ett första styrelsemöte har ägt rum med den nya styrelsen som består av:

Peter Wattman - Ordförande och skattmästare
Anna Ohlsson - Vice ordförande
Ellen Malm - Ämnes- och studentansvarig
Mathias Söderberg - Vice ämnes- och studentansvarig
Therese Steen - klubbmästare och standarbärare
Erica Nyström - Sekreterare

Styrelsen presenterar sig själv

 

VERKSAMHETSPLAN 2012

Detta är verksamhetsberättelsen för 2011 och verksamhetsplan för 2012. Här finner du fler dokument.

 

VIKTIG NYHET - UTTRÄDE UR HUMF

Årsmötet 2012 beslutade enhälligt att SEHV lämnar Humanistiska föreningen (HumF) vid Stockholms universitet. Föreningen vill även fortsättningsvis ha goda relationer till både HumF och arkivkursen på historiska institutionen.

 

SKRIVELSE TILL DIK OM BEMANNINGSFÖRETAG

Vidare godkändes en proposition om att skicka en skrivelse till DIK:s ordförande i syfte att uppmärksamma på dåliga löner och förmåner hos bemanningsföretagen. I SEHV:s uppdrag ligger att värna arkivarieyrkets status.

 

MAILINGLISTA UPPROP

Styrelsen önskar att alla medlemmar lämnar sin e-postadress till en maillinglista för att förbättra föreningens kommunikation. Gör detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - skriv Mailinglista i ämnesraden och glöm inte att ange ditt namn. För dig som vet att vi inte har din nuvarande postadress efter en flytt, meddela även denna.

 

EMILS JUBILEUMSPENG

Nu finns det något för dig som vill bidra till SEHV:s ekonomiska välgång och styrka i tuffa tider som dessa! "Emils jubileumspeng" är en satsning som vi gör detta jubileumsår för alla medlemmar, som känner mycket för föreningen och vill lägga något extra - mer eller mindre - vid sidan av medlemsavgiften! Betala då in valfritt belopp på vårt PG-konto 514 460-5!

 

-- UR 2011 ÅRS ARKIV --

 

HÖSTFESTEN

Årets höstfest ägde rum under trivsamma former i Tolkiensällskapets lokal på Kungsholmen den 26 november!

 

DEN LILLE FASCIKELN

Ett alldeles nytt nummer av Den lille Fascikeln har i november gått ut till medlemmarna!

 

STUDIEBESÖKEN ÄR HÄR IGEN!

Ta tillvara chansen att gå på föreningens spännande studiebesök. Läs om årets tidigare besök på gamla Riksarkivet och Nordiska museets arkiv. Den 28 september besökte vi Centrum för Näringslivshistoria (CfN).